Ian D'Agata - 2007 e 2008

17/10/2011

2008 Toscana Rosso ($26; a blend of 50% cabernet sauvignon and 50% cabernet franc; eight months in barriques Medium-dark ruby. Candied aromas of black cherry liqueur complicated by flowers and sage. Fruity, juicy and fine-grained, with sweet cassis and herb flavors nicely supported by supple tannins and lively acids. The moderately long finish throws off a lingering violet note. 88.
 
2007 Toscana Rosso ($26; a blend of 50% cabernet sauvignon and 50% cabernet franc; 12 months in barriques Moderately saturated medium red. Scented nose of strawberry, violet and minerals. Juicy and nicely delineated, with decent acidity framing the flavors of red fruits, licorice and cedar. Not especially deep or fleshy but well-made and smooth. Finishes with mounting tannins and a lingering floral spiciness. (Giuliana Imports, Boulder, CO) 89.
 
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news ed eventi

01/03/2017Appuntamento con Wine and Food Academy

Giovedì 9 marzo Fulvio Martini, patron di Fortulla, sarà intervistato sulla produzione di vini e olio extravergine di oliva della sua azienda di Castiglioncello. L’appuntamento è organizzato da Wine and Food Academy presso Arte & Gusto a Parma.

23/02/2017Recensione di Slowfood.it sul vino Il Sorpasso

La recensione del vino Il Sorpasso di Fortulla, da parte di Alessio Turazza di Slowfood.it.

20/02/2017Raccontare le eccellenze della Food Valley. A Parma nasce Wine and Food academy

Un’accademia per raccontare le eccellenze della Food Valley, insieme a produttori, giornalisti, studiosi e manager della ristorazione italiana. Negli appuntamenti 2017 anche Fulvio Martini e Fortulla.
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