Ian D'Agata - Fortulla 2007 e 2008

17/10/2011

2008 Toscana Rosso ($26; a blend of 50% cabernet sauvignon and 50% cabernet franc; eight months in barriques Medium-dark ruby. Candied aromas of black cherry liqueur complicated by flowers and sage. Fruity, juicy and fine-grained, with sweet cassis and herb flavors nicely supported by supple tannins and lively acids. The moderately long finish throws off a lingering violet note. 88
 
2007 Toscana Rosso ($26; a blend of 50% cabernet sauvignon and 50% cabernet franc; 12 months in barriques Moderately saturated medium red. Scented nose of strawberry, violet and minerals. Juicy and nicely delineated, with decent acidity framing the flavors of red fruits, licorice and cedar. Not especially deep or fleshy but well-made and smooth. Finishes with mounting tannins and a lingering floral spiciness. (Giuliana Imports, Boulder, CO) 89
 
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Press Release

05/06/2017Casale del Mare - Fortulla

È nella bella Castiglioncello Casale del Mare. Allo stesso tempo, però, quest’antica fattoria trasformata in un piacevole relais è isolata dal paese e domina la baia del Quercetano.

29/05/2017Cucina & Sapori

Il ristorante. Tutto il fascino del Casale del Mare.

29/05/2017Happy Birthday Fortulla!

Fulvio Martini, ha voluto festeggiare con un lunch al Trussardi alla Scala i 20 anni di Fortulla la sua cantina biologica di Castiglioncello con Fortulla '94 Metodo Classico Millesimato 2014, una bollicina celebrativa firmata dall’ enologo Luca Dattoma. 
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